Burse - Fonduri mutuale

Profitul Electrica a crescut cu 4% în primele nouă luni, la 306 milioane lei

Profitul Electrica a crescut cu 4% în primele nouă...

Autor: Radu Bostan

14.11.2014, 16:27 400

Profitul net al companiei de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica (simbol bursier EL) a crescut cu 4% în primele nouă luni din acest an, la suma de 306 milioane de lei, după un avans modic de 1% al câştigului net în trimestrul al treilea al anului.

Veniturile grupului au scăzut cu 10%, la 3,55 miliarde de lei, dar şi cheltuielile s-au redus cu 12%, la nivelul de 3,18 miliarde de lei. Electrica a raportat pe primele luni un profit operaţional de 373 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de perioada similară a anului precedent.

"Explicaţia scăderii venitului se regăseşte în evoluţia consumului de energie în linie cu consumul naţional, în pierderea unor consumatori care ne provocau probleme în zona de lichidităţi, precum şi în preţurile finale la consumatorii din piaţa competitivă", a spus Ioan Roşca, directorul general al Electrica, într-un comunicat.

"De remarcat este că, în acelaşi timp, am reuşit să reducem semnificativ costurile, în primul rând prin achiziţia de energie la preţuri mai mici, precum şi prin creşterea eficienţei în zona cheltuielilor operaţionale", a adăugat acesta.

Rezultatul net consolidează profitul tuturor filialelor Electrica, dar nu include rezultatele aferente celorlalte companii de distribuţie unde grupul mai deţine participaţii minoritare, adică cele controlate de Enel şi E.ON.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO