Profitul Nuclearelectrica s-a redus după revizuire

3 mar 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Nuclearelectrica (SNN), ope­ratorul singurei centrale nucle­arelec­trice din România, a raportat pentru anul trecut un profit preliminat de 417,4 milioane de lei (94,4 mil. euro), de 17 ori peste cel din 2012, dar sub câştigul publicat pentru 2013 în proiectul de buget pentru acest an.

În 2012, compania, controlată de stat, a avut un profit de 24,19 mil. lei. Pe 10 februarie, Nuclearelectrica a publicat pe site-ul propriu bugetul pentru acest an, iar în acesta figura un profit preliminat pentru 2013 de 456,7 mil. lei.

Ulterior, conducerea companiei a revenit cu precizări, spunând că profitul publicat în proiectul de buget este o cifră iniţială care nu trebuie interpretată ca fiind definitivă sau exhaustivă.

Deşi profitul publicat vineri este ceva mai redus, acesta rămâne totuşi cel mai mare profit din istoria companiei, iar randamentul dividendului ar urma să depăşească 13%, la o rată de distribuţie de 85%. Nuclearelectrica este contro­lată în proporţie de 81% de stat şi are o capitalizare de 2,58 mld. lei (574 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2014

 

Cuvinte cheie:
Nuclearelectrica
, profit
, publicare
, buget

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide