Burse - Fonduri mutuale

Prospecţiuni Bucureşti a primit aprobarea creditorilor privind planul de reorganizare al companiei

Prospecţiuni Bucureşti a primit aprobarea creditorilor...

Autor: Cristina Bellu

26.09.2017, 10:55 388

Prospecţiuni Bucureşti, companie aflată în insolvenţă, a primit aprobarea creditorilor privind planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Insol.  

Acesta prevede plata integrala a datoriilor în cuantum de 93 de milioane de lei catre creditori, într-o perioada de trei ani.

Pe perioada derularii planului, Prospectiuni mizeaza pe venituri de 747 milioane lei si un profit brut de peste 80 milioane lei.

Planul de reorganizare prevede achitarea creanţelor atat din excedentul de numerar obtinut din derularea activitatii de baza cat si din valorificarea unor active imobiliare care nu sunt necesare activitatii curente, in valoare de 50 milioane lei.

“Administratorul judiciar a propus achitarea creanţelor salariale într-un termen mai scurt, de 18 luni, faţă de 36 de luni perioada de implementare a planului, avand in vedere argumentele de natura sociala, aceasta masura fiind acceptata de catre toti creditorii. De asemenea sumele datorate unor terti, reprezentand pensii alimentare si alte ajutoare sociale vor fi achitate in primul trimestru din plan. ”, se specifică într-un document al  Euro Insol.  

Masurile de restructurare a activitatii companiei au fost implementate de Euro Insol inca din perioada de observatie, imediat dupa preluarea mandatului de administrator judiciar in aprilie 2016. Acestea au inclus închiderea liniilor de business neprofitabile, rentabilizarea diviziei de investigare geofizica in gaura de sonda si perforare (Logging), dinamizarea activitatii comerciale pentru core-business, restructurarea organigramei si un control strict al tuturor categoriilor de costuri.

Ca efect al acestor masuri cifra de afaceri a crescut cu 65%, iar pierderile societatii s-au redus cu 95%. Astfel, de la o pierdere de 23,8 milioane lei in S1/ 2016 s-a ajuns la o pierdere de doar 1,2 milioane in S1/2017, cu sanse reale de a inchide exercitiul financiar cu profit.

De la începutul anului şi până în prezent, compania a încheiat contracte de peste 120 mil. lei pe servicii de achizitie date geofizice 2D si 3D si de logging cu Romgaz, OMV Petrom si AMROMCO, societatea estimând ca până la finele acestui an să încheie şi alte contracte cu o valoare de peste 130 milioane lei

Prospectiuni SA este o companie cu capital românesc, care activeaza de peste 65 de ani pe piata de servicii geologice si geofizice, fiind unica companie de profil din Romania si una dintre cele mai mari din sud estul Europei. 

Compania este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender (55,7% din capital). SIF Muntenia (SIF4) este cel mai important acţionar minoritar, cu 11,8% din acţiuni. Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la peste 12 ani de închisoare în dosarul devalizării Carom Oneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO