Burse - Fonduri mutuale

Prospecţiuni, dată în judecată de angajaţii fostei filiale sârbe, care pretind daune de 5 mil. euro

Ovidiu Tender

Ovidiu Tender

Autor: Radu Bostan

25.11.2015, 00:05 608
Firma de prospectare geologică Pros­pecţiuni (simbol bursier PRSN), controlată de Ovidiu Tender, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru devalizarea Carom Oneşti, se află în litigii cu angajaţii fostei filiale din Serbia, care pretind plata unor salarii şi bonusuri restante de 5 milioane de euro şi cer insolvenţa companiei-mamă.
 
Prospecţiuni Exploration Management Services (PEMS) a fost înfiinţată în 2013 cu scopul de a coordona activităţile de explorare pentru hidrocarburi ale grupului Tender în Serbia, Ro­­mânia, Senegal şi Guineea-Bissau. Înainte să fie închisă, PEMS avea zece an­gajaţi, toţi recrutaţi din mari companii pe­tro­liere precum Gazprom, MOL şi TNK-BP.
 
PEMS furniza către Prospecţiuni servicii de con­sul­tanţă, studii geolo­gice şi servicii de mana­ge­ment, iar foştii angajaţi susţin că societatea-mamă din Bucureşti garanta plata salariilor în Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO