Burse - Fonduri mutuale

Prunea: Vand tot ce am la Broker si investesc pe Bursa

03.08.2009, 17:58 22

Petru Prunea, fostul presedinte si director general al firmei de intermediere Broker Cluj (BRK), intentioneaza sa-si vanda integral participatia de 3% pe care o mai detine in cadrul companiei.

Prunea a vandut in ultimele sedinte 604.000 de actiuni Broker la un pret mediu de 0,19 lei/actiune, incasand aproape 115.000 de lei (27.000 de euro). Potrivit calculelor ZF, el mai detine circa 8,53 milioane de actiuni pentru care ar incasa, la pretul actual, circa 1,62 mil. lei (384.000 de euro).

"Vand tot. Nu mai vreau sa am de-a face cu oamenii de acolo. Banii pe care-i voi incasa ii investesc tot pe Bursa, in alte companii listate", a declarat pentru ZF Petru Prunea.

El a derulat ultimele tranzactii prin intermediul firmei Target Capital tot din Cluj, dupa ce a decis sa renunte de tot la colaborarea cu Broker.

"Am vandut prin Broker un milion de actiuni in aprilie si nu vrea sa-mi dea banii, desi instanta a dat verdict ca trebuie sa-mi plateasca suma obtinuta din vanzarea actiunilor si CNVM a somat firma in acest sens. Cei de la Broker mi-au blocat toti banii deoarece trebuia sa returnez un imprumut, desi suma pe care trebuia sa o returnez este mai mica", a precizat Prunea.

Potrivit raportarilor de pe Bursa, Prunea a vandut in aprilie prin intermediul Broker un milion de actiuni in valoare de circa 205.000 de lei (48.500 de euro). Pe de alta parte, Broker ar avea de recuperat de la Prunea circa 135.400 de lei (32.000 de euro) plus dobanzile aferente dintr-un imprumut de 450.000 de lei pe care acesta l-ar fi accesat fara aprobarea Consiliului de Administratie al societatii, potrivit unui raport de pe Bursa in care sunt detaliate litigiile companiei. De asemenea, Broker s-a adresat instantei pentru a recupera 300.000 de lei de la Prunea si alti patru angajati, reprezentand un virament efectuat in iunie 2008 in contul fostei directoare a agentiei din Deva, Adriana Constantin, care a fost acuzata in luna februarie de fraudarea mai multor clienti ai societatii.

La randul sau, Prunea solicita Broker plata unor daune pentru revocarea sa din functia de administrator al Cemacon Zalau (CEON), unde reprezenta interesele Broker Cluj.

Adrian Ionescu, actualul presedinte al Broker, nu a putut fi contactat ieri pentru comentarii.

Prunea a fost inlocuit din functia de presedinte al Broker in luna februarie, dupa scandalul privind frauda de la agentia din Deva a societatii de brokeraj. In aprilie, CNVM i-a interzis lui Prunea sa mai deruleze activitati pe piata de capital timp de cinci ani, fondatorul Broker fiind inlocuit si din functia de director general.

Actiunile Broker inregistrau ieri o crestere de 2,2%, tranzactionandu-se la 0,186 lei/actiune. Capitalizarea companiei este de 12,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO