Burse - Fonduri mutuale

Publicaţie sud-africană: NEPI şi Rockcastle ar analiza posibilitatea unei fuziuni

Publicaţie sud-africană: NEPI şi Rockcastle ar analiza...

Autor: Ştefan Stan

23.08.2016, 00:04 550
NEPI, grup de companii care investesc în piaţa imobiliară de retail şi office, ar lua în considerare o fuziune cu grupul sud-african Rockcastle Global Real Estate, noua companie creată urmând să devină un gigant imobiliar în Europa de Est, potrivit unor surse din piaţă citate de Business Day, o publicaţie din Africa de Sud.  
 
NEPI, care activează şi în piaţa din România, şi Rockcastle au început de câţiva ani să investească în ţări din afara ariei principale în care activează tradiţional şi au găsit oportunităţi în Europa de Est, inclusiv în România, unde NEPI este cel mai mare jucător din piaţa de real-estate. NEPI a raportat un profit net de 67 mil. euro în primul se­mestru, în scădere cu 42% faţă de primele şase luni din 2015. Veniturile din chirii şi exploatare ale companiei, al doilea cel mai mare emitent străin listat pe segmentul principal al BVB după Erste Bank, au urcat cu 42%, la 93 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO