Burse - Fonduri mutuale

Purcari vrea să se listeze la bursa de valori de la Bucureşti şi mandatează Raiffeisen şi Swiss Capital să intermedieze vânzarea a 49% din acţiuni

Purcari vrea să se listeze la bursa de valori de la...

Autor: Liviu Popescu

15.01.2018, 11:25 2205

Producătorul de vin Purcari a anunţat astăzi pe propriul site că intenţionează să demareze o oferte publică de vânzare a cel mult 49% din acţiunile existente la bursa de valori de la Bucureşti şi a intermediat în acest sens brokerii Swiss Capital şi Raiffeisen Bank.

Acţionarii vânzători sunt IFC (de la 6,4% la 3,27% după vânzare), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, Horizon Capital (de la 63% la 22,7%) şi Victor Bostan (de la 30% la 25%), fondatorul şi directorul general al Purcari.

În cazul Horizon, investiţia este deţinută prin Lorimer Ventures, o societate holding deţinută integral de Emerging Europe Growth Fund II.

 “IPO-ul este o oportunitate pentru Horizon Capital de a monetiza o parte din această investiţie, spre încântarea investitorilor fondului nostru, menţinând în acelaşi timp o participaţie importantă în companie, pentru a profita de cresterea viitoare”, spune Lenna Koszarny, partener fondator şi director general al Horizon Capital.

Vedeţi aici anunţul oficial al Purcari: https://drive.google.com/file/d/1Gekm01vh8g5d8uGAQL0PyWwoldeZGCCx/view

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO