Burse - Fonduri mutuale

PwC: Cele mai scumpe companii listate au fost în 2017 cele de electricitate, iar cel mai mic PER - sectorul financiar

PwC: Cele mai scumpe companii listate au fost în 2017...

Autor: Liviu Popescu

11.06.2018, 00:07 755

Sectorul financiar de la bursa românească şi sectorul sănătate au înregistrat în anul 2017 cel mai redus nivel al multiplului PER (raport preţ acţiune şi profit pe acţiune) din ultimii cinci ani, în timp ce cele mai scumpe companii au fost cele din sectorul de electricitate, se arată într-o analiză a companiei de audit şi consultanţă PwC.

Sectorul financiar, reprezentat şi prin cea mai tranzacţionată acţiune de la bursă (Banca Transilvania), a înregistrat în 2017 un nivel al PER de 9,3, în timp ce sectorul sănătate, inclusiv MedLife, de 10,8.

„În primul rând, când luăm decizia de investiţii, vrem ca aceasta să fie fundamentată, să fie analizată. Trecutul nu este o garanţie pentru viitor, însă privind rezultatele trecute şi înspre noi înşine şi propriul apetit de risc, putem să judecăm în ce credem că este relevant să investim şi în ce nu“, spune Ileana Guţu, senior manager în cadrul departamentului de servicii de evaluare şi analiză economică la PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO