Burse - Fonduri mutuale

Radu Dimofte plăteşte dividende de 17 mil. lei la Practic Bucureşti, adică un randament de 7%

Radu Dimofte (desen), alături de Puiu Popoviciu controlează mallul din Băneasa, unul dintre cele mai importante proiecte comerciale şi de real-estate făcute după 1990.

Radu Dimofte (desen), alături de Puiu Popoviciu controlează mallul din Băneasa, unul dintre cele mai importante proiecte comerciale şi de real-estate făcute după 1990.

Autor: Roxana Pricop

26.01.2016, 00:07 1806

Conducerea Practic Bucureşti (PRBU) a propus alocarea de divi­den­de de 17,2 milioane de lei pentru acest an, reprezentând întreg profitul net bugetat de companie pentru anul 2015.

Distribuţia ar în­sem­na un dividend brut de 28,95 lei/ac­ţiune, echivalent unui randament de 7% al divi­dendului, cal­culat la cel mai recent preţ din piaţă al acţiunii PRBU de 412 lei/unitate.

Principalul acţionar al Practic Bu­cu­reşti este omul de afaceri Radu Dimof­te cu o deţinere directă de 48,47% din capital.

Recent, firma Wellkept Group, unde el este principalul acţionar, a ajuns să deţină 9,4% din capitalul PRBU în urma unei tranzacţii pe piaţa deal prin care a vândut vehiculul Blandon Enterprise Limited.

În acelaşi timp, vehiculul IBTC Turks&Caicos Islands TCA are o deţi­nere de 32,15%. Astfel, mare parte din suma distribuită sub formă de dividende va fi încasată de Dimofte.

Practic SA deţine cinci hectare de spaţii comerciale şi birouri, fiind unul dintre cei mai mari proprietari din Bucureşti. Doar spaţii comerciale compania deţine 3,5 ha, respectiv aproape 4% din totalul spaţiilor din Bucureşti. Mega Image şi Profi sunt principalii chiriaşi la parterul blocu­rilor, ocupând fiecare circa 10% din totalul suprafeţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO