Burse - Fonduri mutuale

Radu Georgescu ia 4 mil. euro pentru un pachet din Avangate

Autor: Magraon Andreea

09.03.2011, 23:53 158

Fondul de investiţii 3TS CapitalPartners, susţinut de Cisco, cel mai mare producător de echipamentede reţea din lume, a preluat cu 4 milioane de euro un pachetminoritar din cadrul Avangate, furnizorul de soluţii şi serviciipentru distribuţia electronică de software, controlat de omul deafaceri Radu Georgescu (43 de ani).

Investiţia primită de la 3TSCapital Partners este parte a planurilor Avangate de listare labursa NASDAQ, obiectiv pentru 2011. În urma tranzacţiei, DanielLynch, managing partener al 3TS, va deveni membru în ConsiliulDirector al Avangate.

Georgescu este la a patratranzacţie prin care vinde unei multinaţionale acţiuni la unadintre companiile pe care le-a fondat de la zero. El a vândut în2003 tehnologia antivirus RAV către Microsoft pentru ca în 2007 săvândă un pachet de acţiuni din Axigen mai multor investitori. Deasemenea, anul trecut a vândut grupului sud-african Naspers 83% dinfurnizorul de servicii de plată online cu cardul GeCadePayment.

Avangate avea la finele anuluitrecut o echipă de peste 72 de angajaţi în cele patru birouri dinAmsterdam (Olanda), Mountain View (SUA), Taipei (Taiwan) şiBucureşti. Compania intenţionează să mai angajeze în acest an 40 depersoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO