Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen Bank rămâne numărul unu între brokerii Bursei de la Bucureşti în iulie

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Ioana Tudor

04.08.2014, 00:07 686

Raiffeisen Bank a intermediat tranzacţii cu acţiuni de peste 578 milioane de lei pe bursa de la Bucureşti în luna iulie şi a rămas cel mai activ broker bursier pentru a doua lună consecutiv.

Banca austriacă a preluat prima poziţie în luna iunie, când a detronat Swiss Capital graţie tranzacţiilor din IPO-ul Electrica (EL). Raifeissen ocupă locul întâi şi la nivelul primelor şapte luni, cu tranzacţii ce depăşesc 4,2 miliarde de lei (aproape 1 mld. euro). În aprilie, Raiffeisen a absorbit firma de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment, care a avut afaceri de 14,2 mil. lei şi 35 de angajaţi anul trecut.

Pe locul doi se află firma de brokeraj Swiss Capital, cu tranzacţii de 432,1 mil. lei în iulie. În intervalul ianuarie-iulie, societatea a intermediat tranzacţii de 3,8 mld. lei. În 2013, Swiss Capital avea 25 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 20 mil. lei şi a fost cel mai activ broker de pe BVB.

Următoarea poziţie a fost adjudecată de cehii de la Wood & Company Financial Services, cu tranzacţii de 294,4 mil. lei în iulie şi de 1,7 mld. lei în primele şapte luni ale anului. Astfel, cele trei firme de brokeraj au intermediat 59% din tranzacţiile cu acţiuni de pe BVB din primele şapte luni, când rulajul total de acţiuni de pe bursă a ajuns la 8,2 mld. lei.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre activitatea Raiffeisen Bank pe segmentul de brokeraj

- date despre companiile aflate pe poziţiile 1-15 in clasament

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO