Raiffeisen Bank rămâne numărul unu între brokerii Bursei de la Bucureşti în iulie

4 aug 2014 Autor: Ioana Tudor

Raiffeisen Bank a intermediat tranzacţii cu acţiuni de peste 578 milioane de lei pe bursa de la Bucureşti în luna iulie şi a rămas cel mai activ broker bursier pentru a doua lună consecutiv.

Banca austriacă a preluat prima poziţie în luna iunie, când a detronat Swiss Capital graţie tranzacţiilor din IPO-ul Electrica (EL). Raifeissen ocupă locul întâi şi la nivelul primelor şapte luni, cu tranzacţii ce depăşesc 4,2 miliarde de lei (aproape 1 mld. euro). În aprilie, Raiffeisen a absorbit firma de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment, care a avut afaceri de 14,2 mil. lei şi 35 de angajaţi anul trecut.

Pe locul doi se află firma de brokeraj Swiss Capital, cu tranzacţii de 432,1 mil. lei în iulie. În intervalul ianuarie-iulie, societatea a intermediat tranzacţii de 3,8 mld. lei. În 2013, Swiss Capital avea 25 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 20 mil. lei şi a fost cel mai activ broker de pe BVB.

Următoarea poziţie a fost adjudecată de cehii de la Wood & Company Financial Services, cu tranzacţii de 294,4 mil. lei în iulie şi de 1,7 mld. lei în primele şapte luni ale anului. Astfel, cele trei firme de brokeraj au intermediat 59% din tranzacţiile cu acţiuni de pe BVB din primele şapte luni, când rulajul total de acţiuni de pe bursă a ajuns la 8,2 mld. lei.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre activitatea Raiffeisen Bank pe segmentul de brokeraj

- date despre companiile aflate pe poziţiile 1-15 in clasament

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.08.2014

 

Cuvinte cheie:
Raiffeisen Bank
, brokeri
, BVB
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide