Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen, BT şi Nomura au câştigat „deal“-ul deceniului cu Primăria Capitalei

Raiffeisen, BT şi Nomura au câştigat „deal“-ul...

Autor: Roxana Pricop

16.01.2015, 00:07 1341
Raiffeisen Bank, Nomura şi BT Securities au mai puţin de şase luni să găsească investitori pentru obligaţiunile Primăriei Bucureştiului denominate în lei în valoare maximă de echivalentul a 500 mil. euro (2,2 mld. lei) pentru refinanţarea emisiunii de eurobonduri din 2005.

Dobânda obligaţiunilor în lei va porni de la randamentul titlurilor de stat, acum de circa 3,2% pentru zece ani, plus o primă de risc.

Pe 22 iunie expiră maturitatea euroobligaţiunilor în valoare de 500 milioane de euro pe care Primăria Bucureştiului, condusă pe atunci de Adriean Videanu, le-a emis în 2005 pentru a finanţa construcţia pasajului suprateran Basarab, pentru achiziţia de tramvaie noi - metroul uşor şi pentru reabilitarea infrastructurii urbane.

Pe 18 decembrie 2014 a fost desemnat câştigătorul contractului – consorţiul format din Raiffeisen Bank, Nomura şi BT Securities, iar pe 30 decembrie a fost semnat contractul, potrivit unui anunţ de atribuire făcute de primărie. Pentru mandat a mai candidat consorţiul BCR-BRD.

„Valoarea contractului de servicii financiare de intermediere pentru emiterea şi vânzarea de obligaţiuni, destinate refinanţării emisiunii de euroobligaţiuni din anul 2005, este de 1.008.093 lei exclusiv TVA”, au declarat pentru ZF reprezentanţii Primăriei Bucureştiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO