Burse - Fonduri mutuale

Raliu pe bursele de acţiuni după ce Fed a majorat dobânda

Raliu pe bursele de acţiuni după ce Fed a majorat dobânda

Autor: Roxana Pricop

17.12.2015, 10:42 2044

Principalele pieţe europene de acţiuni raportează creşteri semnificative în deschiderea şedinţei de joi, investitorii reacţionând la decizia Fed de a majora dobânda, prima astfel operaţiune din 2006.

Bursa de la Paris creşte cu 2%, în timp ce bursa germană are un plus de 1,97% în această dimineaţă. La Londra, indicele FTSE 100 se apreciază cu 1,3%.

La Bucureşti, bursa a deschis în linie cu evoluţia pieţelor externe. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de pe piaţa locală, are un plus de 1% în deschiderea şedinţei de azi. Indicele companiilor din energie creşte cu 0,7%, în timp ce indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondului Proprietatea, este uşor în teritoriu negativ.

În topul creşterilor se situează acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) cu un plus de 4,55%, urmate de titlurile Oltchim (OLT) cu un câştig de 3,2% şi de titlurile Banca Transilvania (TLV) cu un avans de 2,79%. În topul scăderilor sunt titlurile Bursei de Valori Bucureşti cu un minus de 2,5% urmate de cele ale Broker Cluj (BRK) cu un minus 1% şi de titlurile SIF Moldova (SIF2) cu un minus de 0,5%.

După prima oră a şedinţei de tranzacţionare, investitorii au rulat acţiuni în valoare de un milion de euro, lichiditate ridicată pentru deschiderea de zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO