Burse - Fonduri mutuale

„Rasdace“ cu capitalizarea de 190 milioane de lei se mută pe AeRO

„Rasdace“ cu capitalizarea de 190 milioane de lei se...

Autor: Radu Bostan

19.06.2015, 00:01 304

Un număr de 18 companii de pe piaţa RASDAQ vor începe astăzi să fie tranzacţionate pe piaţa alternativă AeRO, aducând în cadrul mutării o capitalizare cumulată de aproape 190 milioane de lei. Companiile vin din sectoare diverse, de la morărit şi panificaţie până la construcţii şi fabricarea de aparate de măsură, cea mai mică având o valoare de bursă de doar 180.000 de lei.

Cea mai mare, cu o capitalizare bursieră de 55 milioane de lei, este producătorul de zahăr Agrana România (simbol bursier BETA), deţinut de firma austriacă Agrana Zucker. În prezent, pe piaţa AeRO sunt listate 77 de companii, cu o capitalizare cumulată de 1,44 miliarde de lei.

Doar trei dintre aceste firme au intrat pe bursă după relansarea sistemului alternativ de tranzacţionare, în luna februarie din acest an. Restul erau fie listate pe ATS înaintea „rebrandingului“, fie provin din transferuri de pe piaţa RASDAQ, care va fi desfiinţată în luna octombrie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO