Burse - Fonduri mutuale

Razboi total la Flamingo: QVT cere dizolvarea

Razboi total la Flamingo: QVT cere dizolvarea
27.07.2009, 19:09 28

Fondul de investitii american QVT, unul dintre principalii actionari ai retailerului de electronice Flamingo, a cerut ca la adunarea generala extraordinara a actionarilor din luna august sa fie introdusa pe ordinea de zi si cererea pentru dizolvare, potrivit Flamingo.

Aceasta este prima cerere de dizolvare a unei mari companii din Romania, ca urmare a crizei. QVT detine 22% din capitalul Flamingo, dupa ce a investit cateva milioane de euro in capitalul retailerului. Reprezentantii QVT nu au comentat informatia pana la inchiderea editiei. Flamingo are o capitalizare de 5,5 milioane de euro, dar detine 90 de magazine in toata tara, avand vanzari de 202 milioane de euro in 2008. In 2009 vanzarile au scazut cu aproximativ 40%, iar directorul general a fost schimbat.

Reprezentantii retailerului spun ca nu inteleg decizia QVT, mai ales in cotextul economic actual, iar acest lucru nu ar aduce beneficiu niciunuia dintre actionari.

"Nu au o motivatie rationala. Financiar vorbind, nu au cum sa iasa in castig pentru ca obtin mai putin decat valoarea actiunilor. Alternativ, chiar daca nu ar participa la viitoarea capitalizare, valoarea actiunilor lor s-ar conserva sau chiar aprecia", sustine Dragos Simion, presedintele Flamingo.

Noul actionar al companiei, Dan Adamescu, afirma faptul ca QVT este un fond care nu tine seama de interesele companiilor in care investeste si cauta sa obtina rapid castiguri in detrimentul celorlalti actionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO