Burse - Fonduri mutuale

Războiul titanilor asiatici este influenţat de războiul comercial al lui Trump: China este depăşită de Japonia ca mărime a pieţei de capital

Războiul titanilor asiatici este influenţat de...

Autor: Răzvan Botea

03.08.2018, 16:02 228

Valoarea totală a acţiunilor de pe bursele din China a ajuns la 6,09 trilioane de dolari, după o scădere bruscă în cursul zilei de joi. Prin comparaţie, valoarea totală a pieţelor bursiere japoneze este de 6,17 trilioane de dolari, astfel încât Japonia a recuperat poziţia secundă pierdută în 2014 în topul celor mai mari pieţe de capital, potrivit Bloomberg.

„Faptul că Japonia a depăşit China ca valoarea a pieţei de capital este o consecinţă a războiului comercial. Pieţele japoneze sunt relativ stabile, în timp ce pieţele chinezeşti pierd teren, după ce au atins un vârf la începutul anului”, spune Banny Lam, şeful de cercetare al băncii de investiţii China Everbright Bank.

Piaţa de capital din SUA rămâne în continuare de departe cea mai mare din lume, cu o valoarea totală a acţiunilor de peste 31 trilioane dolari.

Piaţa bursieră din China a depăşit-o pe cea japoneză în a doua jumătate a anului 2014, ajungând mai apoi în 2015 la un record pozitiv de 10 trilioane de dolari.

Indexul Shanghai Composite a pierdut 18 procente de la începutul anului, aceasta fiind una dintre cele mai slabe performanţe la nivel mondial. Acţiunile companiilor chinezeşti din industrie şi din IT au fost cele care au performat cel mai slab.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO