Burse - Fonduri mutuale

Remar Pascani a primit contracte de la CFR cat pentru 10 ani

27.07.2009, 19:13 322

Remar Pascani (RMAR), firma controlata de omul de afaceri Gruia Stoica prin intermediul Grup Feroviar Roman (GFR), a castigat licitatia in valoare de 700 mil. lei (circa 167 mil. euro) fara TVA pentru modernizarea a 400 de vagoane ale CFR Calatori. Firma a fost singurul ofertant. Remar Pascani a castigat si in toamna anului trecut un contract in valoare de 278 mil. lei (77 mil. euro) pentru modernizarea a 113 vagoane etajate ale CFR Calatori. Valoarea celor doua contracte, care se intind pe o perioada de circa patru ani, depaseste de peste 10 ori cifra de afaceri a Remar Pascani pe anul trecut, care s-a ridicat la 89,2 mil. lei (21,2 mil. euro).

Tot statul a vandut lui Gruia Stoica in anul 2004 un pachet de 50% din actiunile Remar Pascani pentru care a platit numai 683.000 de euro si s-a angajat sa realizeze investitii de 2,4 mil. euro in urmatorii cinci ani.

In urma anuntului privind noul contract incheiat cu CFR, actiunile firmei specializate in modernizarea si repararea de vagoane s-au apreciat ieri cu 20%, dupa ce o perioada de cateva luni de zile stagnasera la un nivel de circa 6,5 lei/actiune. La pretul de pe parcursul sedintei de ieri, de 7,9 lei/actiune, valoarea de piata a companiei este de circa 21,4 mil. euro. In prezent GFR controleaza 89,57% din companie, dupa ce in ultimii ani a achizitionat pachetele detinute de SIF Moldova, salariati si alti actionari minoritari.

Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii Remar Pascani au precizat ca angajatii companiei sunt in concediu fara plata pentru o saptamana, iar directorii nu sunt in societate pentru comentarii. CFR a mai repartizat recent contracte altor sapte companii romanesti, printre care Astra Vagoane Calatori si Atelierele CFR Grivita, IRVC CFR Sirv Titu si IRVC SIRV Marasesti, care vor repara si intretine 3.459 de vagoane apartinand CFR Calatori, valoarea totala a contractelor fiind de 148,28 milioane de lei, fara TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO