Burse - Fonduri mutuale

Reuşita listării MedLife ar fi un pas înainte atât pentru bursă, cât şi pentru antreprenoriatul românesc

Reuşita listării MedLife ar fi un pas înainte atât...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2016, 00:06 773
Listarea MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Ro­mânia, ar putea însem­na un pas înainte pentru BVB, întrucât în pri­mul rând ar putea să îi vindece cea mai adâncă rană, lipsa lichidităţii, iar în al doilea rând ar deschide drumul şi pentru alte afaceri antreprenoriale să se listeze. 

MedLife (care ar putea avea sim­bo­lul bursier M), la un preţ pe acţiune ma­xim de 35 de lei stabilit în prospect şi la un număr de 20 de milioane de ac­ţiuni deţinute, ar putea avea o capita­li­zare de maximum 700 mil. lei, ceea ce îi va asigura un loc în top 15 cei mai mari emitenţi.

Totodată, o eventuală listare a MedLife, companie deţinută în pro­porţie de 51% de familia Marcu, cei care i-au pus bazele în 1996, ar marca prima ofertă publică a unei companii private la bursa de la Bucureşti în ul­timul deceniu.

Iar acest lucru ar putea să îndemne şi alţi antreprenori să încerce să vină la bursă, cazul cel mai vizibil din ultimii ani fiind cel al Băncii Transilvania, afacere începută în 1994 în Cluj de câţiva oameni de afaceri, fiind prima bancă listată în România, pentru ca as­tăzi să aibă o valoare de piaţă de 8,7 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO