Burse - Fonduri mutuale

Rezultate mixte pe bursă în trimestrul II

Rezultate mixte pe bursă în trimestrul II

Autor: Roxana Pricop

17.08.2015, 00:07 1284

Companiile din energie şi utilităţi listate la bursa din Bucureşti au raportat scăderi ale profitului net în trimestrul al doilea, din cauza reducerii cererii din industrie şi a diferenţelor de curs valutar.

Excepţia a fost grupul de distribuţie Electrica (EL), care a înregistrat un avans de 27% al profitului net, până la 150 de milioane de lei.

Producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG), a doua cea mai valoroasă companie listată la bursă, după Petrom, a raportat un minus de 19% la vânzările de gaze în al doilea trimestru, iar profitul net s-a ajustat cu 22% până la 204 milioane de lei. Profitul Transelectrica (TEL) s-a ajustat negativ cu 6% în al doilea trimestru. Nuclearelectrica şi-a dublat pierderile în T2.

Indicele companiilor din energie, BET-NG, a scăzut cu 1% în acest an.

Pe de altă parte, companiile din industria alimentară, precum Albalact sau Bermas Suceava, şi-au majorat câştigurile trimestriale. În distribuţia de medicamente, rezultatele sunt mixte: Ropharma are un plus de câştig, în timp ce Remedia a trecut pe pierderi în T2. Din producţia de medicamente, toate companiile listate au raportat scăderi ale profiturilor, din cauza reducerii preţului la medicamente, taxei clawback sau întârzierilor la încasarea facturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO