Burse - Fonduri mutuale

Rocadă în consiliul de administraţie al Uzuc Ploieşti

Rocadă în consiliul de administraţie al Uzuc Ploieşti

Autor: Ioana Tudor

02.10.2014, 00:00 477

Acţionarii producătorului de utilaje sub presiune Uzuc Ploieşti (simbol bursier UZC) se vor reuni la începutul lunii noiembrie pentru o decizie privind revocarea preşedintelui consiliului de administraţie Dumitru Coman şi alegerea unui nou preşedinte al board-ului.

Tot atunci acţionarii vor decide şi asupra revocării lui Corneliu Ioan Iancu din funcţia de membru al CA-ului. Iancu este propus pentru a prelua funcţia de preşedinte în locul lui Coman, în timp ce acesta din urmă este propus pentru funcţia de membru al board-ului. Mandatele noilor administratori vor fi valabile până în luna iulie 2017. Din actualul consiliu de administraţie, format din trei membri, face parte şi Attila-Iosif Bognar.

Uzuc Ploieşti, controlat indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza (foto), a raportat în primul semestru o scădere de 88% a profitului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 160.000 de lei. Cifra de afaceri a companiei a scăzut în perioada analizată cu 12%, la 21,6 milioane de lei. Cel mai mare acţionar al Uzuc este compania A1 Impex, controlată de Vuza, cu o deţinere de 83,71%. Acţiunile Uzuc se tranzacţionau cel mai recent la preţul de 3 lei/unitate. La această cotaţie compania are o capitalizare de 14,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO