Burse - Fonduri mutuale

Rolast încasează 7 mil. € din plecarea OBI

Rolast încasează 7 mil. € din plecarea OBI

Autor: Andrei Cîrchelan

23.09.2014, 00:04 975

Acţionarii societăţii Rolast (simbol bursier RLS) au aprobat încetarea contractului de închiriere semnat cu retaile­rul de bricolaj OBI la Piteşti şi vânzarea proprietăţii către grecii de la Jumbo, operaţiuni din care Rolast va încasa minimum 7 milioane de euro.

Acţiunile Rolast au crescut puternic în şedinţa de luni, raportând un plus de 16,6%, până la o cotaţie de 0,07 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 18,4 mil. lei (4,1 mil. euro). Germanii de la OBI au decis anul acesta să pără­sească România, închizând cele şapte magazine pe care le deţineau la nivel naţional. Compania a intrat pe piaţa lo­cală în 2008 şi a avut anul trecut vânzări de circa 37 de milioane de euro.

În urma deciziei OBI, acţionarii Rolast au aprobat încetarea contractului de închiriere semnat cu OBI în 2008, contra unei penalităţi de minimum 2 mil. euro, şi utilizarea banilor pentru rambursarea anticipată parţială a unui credit contractat în 2007 de la Piraeus Bank.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, acţionarii Rolast au aprobat vân­zarea proprietăţii ocupate de OBI către grecii de la Jumbo, care au făcut o ofertă de 5 mil. euro pentru ma­gazinul OBI din Piteşti, alături de spaţiile de parcare şi căile de acces, respectiv o suprafaţă de 33.400 de metri pătraţi.

Raportul Rolast de la bursă mai menţionează că proprietatea vizată de vânzare a fost evaluată de DTZ Echinox la minimum 4,85 mil. euro.

Compania Rolast, fost producător de cauciuc, este controlată în proporţie de 51,77% de societatea Naniero Investments Limited, înregistrată în Cipru. Printre acţionari se mai numără firma Mir Asset Management, din Bucureşti, cu o deţinere de 18,49% şi Romanian Investment Fund, înregistrată în Cipru, cu un pachet de 16,93% din acţiuni.

În primele şase luni din 2014, societatea a înregistrat afaceri de 8,5 mil. lei (1,9 mil. euro), în uşoară creştere de la 8,24 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului anterior. În acelaşti timp, profitul companiei s-a dublat, de la 1,65 mil. lei la 3,99. mil. lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO