Burse - Fonduri mutuale

România a fost inclusă într-un top 10 al celor mai promiţătoare burse din lume

Gavin Serkin, editor pieţe emergente la Bloomberg News: În România, povestea pentru investitori este creşterea veniturilor la nivelul restului Euro­pei.

Gavin Serkin, editor pieţe emergente la Bloomberg News: În România, povestea pentru investitori este creşterea veniturilor la nivelul restului Euro­pei.

Autor: Roxana Pricop

02.06.2015, 00:08 1798

Independenţa energetică, infrastructura mai dezvoltată decât în alte state considerate de „frontieră“, salariile mici, internetul rapid şi ieftin sunt atuurile României în faţa investitorilor.

România ocupă locul şapte din zece în clasamentul celor mai promi­ţătoare pieţe de frontieră, potrivit cărţii „Frontier. Exploring the top ten emerging markets of tomorrow“ scrisă de Gavin Serkin, editor pieţe emergente la Bloomberg News.

Concluziile cărţii sunt rezultatul unui sondaj la care au participat cei mai performanţi manageri de fonduri din ultimii zece ani, alături de care autorul a călătorit în cele zece state selectate înainte de a supune la vot favoritele investitorilor. Ro­mânia este considerată piaţă de frontieră din punc­tul de vedere al pieţei de capital, la fel ca state din Africa sau ca Arabia Saudită.

„În toate pieţele de frontieră, marea poveste pentru investitori este consumatorul, creşterea veniturilor“, a spus Serkin pentru ZF. Includerea Ro­mâ­niei în acest top este o veste bună pentru bursă, afectată în ultimele luni de scă­derea rulajelor până la cotele de avarie. În luna mai rulajele cu acţiuni au scăzut cu 38% faţă de luna precedentă, până la circa 100 mil. euro, cam cât tranzacţionea­ză într-o zi investitorii pe bursa din Polonia.

Includerea României în astfel de cărţi reprezintă un beneficiu mare de marketing şi de vizibilitate în rândul investitorilor. Nici acum, după 20 de ani, România nu figurează în secţiunea statistică cu indicatori macroeconomici ai reputatei reviste The Econo­mist, unde sunt însă incluse ţări precum Polonia, Ungaria, Cehia sau Turcia.

Pe primul loc în topul preferinţelor investitorilor se situează Nigeria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO