Burse - Fonduri mutuale

România îşi promovează privatizările la summit-ul de IPO-uri organizat de Bursa din Varşovia

Autor: Roxana Pricop

26.04.2012, 17:56 306

Cea de-a doua ediţie a summit-ului destinat IPO-urilor din Europa Centrală şi de Est organizat la Vaşovia de Bursa poloneză şi Ministerul polonez al Trezoreriei din 30 şi 31 mai va avea pentru prima dată două secţiuni consacrate programului de privatizări al României. În cadrul acestor secţiuni, ce se vor desfăşura pe 31 mai, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), precum şi oficiali ai Guvernului şi companiilor de stat vor vorbi despre privatizările programate pentru acest an.

Promovarea programului de privatizări este foarte importantă pentru România pentru că de atragerea interesului şi banilor investitorilor străini depinde succesul ofertelor iniţiale de acţiuni prin care statul va vinde pe bursa de la Buucreşti participaţii minoritare la Tarom, Romgaz, Hidroelectrica.

Cel mai important invitat al summit-ul este economistul britanic Jim O'Neil,cel care a lansat acronimul BRIC pentru grupul de state emergente cu cea mai mare creştere economică Brazilia, Rusia, India şi China.

La summit-ul de IPO-uri din Varşovia au mai fost invitaţi să vorbească oficiali ai celor mai mari grupuri financiare la nivel internaţional: Goldman Sachs, Societe Generale, Citigroup, Deutsche Bank. De asemenea, vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai companiilor poloneze privatizate precum Tauron, PZU, Bursa de Valori din Varşovia.

Printre vorbitori se numără şi Greg Konieczny, administratorul Fondului Proprietatea, care va vorbi în numele Templeton despre oportunităţile de investiţii din Europa emergentă-Polonia, Rusia şi Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO