România ratează intrarea din prima în liga pieţelor emergente şi rămâne un an pe bară. Polonia promovează la piaţă dezvoltată

2 oct 2017 Autori: Liviu Popescu , Dan Grigore Ivan

- Bursa de la Bucureşti mai rămâne un an pe lista de monitorizare a FTSE Russell - Polonia era din 2011 şi a reuşit abia acum să promoveze la piaţă dezvoltată - Kuwait, din 2008 pe watchlist, promovează la emergentă, statut dorit de România.

Agenţia de evaluare fi­nanciară FTSE Russell nu a promovat piaţa bursieră din România la categoria de piaţă emergentă de la una de frontieră, dar a păstrat-o pe lista de monitorizare pentru încă un an, astfel că o eventuală decizie va fi luată în septembrie 2018. În schimb, FTSE a anunţat vineri seară că bursa de la Varşovia, cea mai mare din regiune, a fost promovată de la categoria de piaţa avansată la una de piaţă dezvoltată, cu două clase peste cea a României, după ce a stat pe lista de observaţie din 2011. Spre com­paraţie, România a fost inclusă pe watchlist (lista de monitorizare - n. red.) a FTSE în septembrie 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2017

 
Cuvinte cheie:
piata
, polonia
, promovare
, romania
, dezvoltare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide