Burse - Fonduri mutuale

Romanian Investment Fund mai deţine 8,5% din Romcarbon Buzău

Romanian Investment Fund mai deţine 8,5% din Romcarbon...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2016, 00:06 567
Romanian Investment Fund, înregistrat în Insulele Cayman, şi-a redus participaţia la producătorul de ambalaje de plastic Romcarbon Buzău printr-o tranzacţie derulată pe bursă în luna ianuarie, ajungând să deţină doar 8,5% din capital, potrivit unui raport publicat luni pe BVB.
 
Astfel, fondul a vândut în şedinţa din 8 ianuarie un pachet de 5 milioane acţiuni printr-o tranzacţie pe piaţa secundară. Acţiunile au fost cumpărate de producătorul de cămăşi Braiconf Brăila.
 
În ultimele două luni, producătorul de cămăşi Braiconf Brăila (simbol bursier BRCR) a ajuns la o deţinere de 5,67% din Romcarbon Buzău (ROCE), după două tranzacţii prin care a cumpărat acţiunile vândute de Romanian Investment Fund, acţionar comun al celor două firme. În total, pentru cele 15 milioane de acţiuni ROCE, achiziţio­nate în şedinţele din 28 decembrie şi 8 ianuarie, producătorul de cămăşi a plătit circa 1,8 milioane de lei. Preţul mediu de achiziţie al acţiunilor a fost de 0,119 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO