Burse - Fonduri mutuale

Românii au intrat în Formula 1 a burselor cu investiţii la Ferrari

Românii au intrat în Formula 1 a burselor cu...

Autor: Radu Bostan

04.11.2015, 00:07 1395

Listarea Ferrari pe bursa de la New York a avut ecouri şi la Bucureşti, iar constructorul de maşini sport de lux numără printre acţionari şi câţiva români.

Brokerii locali se aşteaptă ca tot mai mulţi investitori să-şi extindă portofoliul dincolo de acţiunile româneşti şi să testeze „banda de viteză“ pe bursele străine.

„Avem clienţi care au cumpărat Ferrari după listare, dacă ne mişcam mai repede prindeam şi oferta“, spune Adrian Ormenişan, director de tran­zac­ţionare la SSIF Broker Cluj, men­ţionând că este vorba de mai puţin de zece investitori care au subscris.

Brokerii spun că investitorii locali au început în 2007 să se uite tot mai atent la pieţele internaţionale, con­secinţă a lichidităţii în scădere pe Bursa de la Bucureşti, dar şi a nu­mărului redus de emitenţi lichizi, şi aceştia concentraţi în doar câteva sec­toare economice – energie şi bănci.

„Pentru a investi cu succes la BVB, clienţii sunt forţaţi să ur­mărească foar­te atent pieţele externe.

Urmărind pieţele externe aproape în fiecare zi, investitorii se familiarizează cu ele şi încep uşor-uşor să şi investească“, spune Nicu Grigoraş, director de tran­zacţio­na­re la Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO