Românii bagă bani în acţiuni la bursă: AAGES Târgu-Mureş a vândut 1,5 milioane de acţiuni în două zile

12 iun 2017 Autor: Liviu Popescu

Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş este cea mai proaspătă companie listată la bursa românească după o ofertă fulger de doar două zile şi intră în ringul de tranzacţionare cu o capitalizare de 37 mil. lei, ceea ce o poziţionează la jumătatea celor 84 de companii active pe piaţa principală.

Iniţial oferta de vânzare a 15% din companie pe bursă era programată pentru perioada 8-21 iunie, dar intermediarul Goldring a decis să o închidă anticipat după doar două zile, adică pe 9 iunie, ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor, nivelul subscrierilor introduse la preţul maxim fiind de 258%.

Acţionarii vânzători intenţionau să vândă 1,5 milioane de acţiuni din companie, dar subcrierile au fost de 3,4 milioane de titluri.

Goldring menţiona în prospectul de listare că oferta poate fi închisă anticipat în cazul în care subscrierile vor depăşi nivelul de 200% pentru un grad de alocare cât mai ridicat şi pentru a nu determina nemulţumiri în rândul investitorilor, aşa cum s-a întâmplat la listarea Digi.

Preţul final pentru o acţiune AAGES a fost stabilit la 3,9 lei, iar indicele de alocare de 0,3875. Investitorii vor primi acţiunile la preţul de 3,705 lei datorită discountului de 5% faţă de preţul final de ofertă. Compania ar putea să intre chiar din această lună la tranzacţionare după ce va primi unele avize din partea ASF şi din partea consiliului BVB.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2017

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, bursa
, aages
, oferta
, investitori
, listare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide