Burse - Fonduri mutuale

Românii bogaţi au plasat 20 milioane de lei în conturi administrate discreţionar

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

18.02.2016, 00:07 1158

Conturile individuale de investiţii au raportat o creştere de 20 mil. lei în active în ianuarie, mare parte din sumă fiind generată de intrările noi de bani.

Astfel piaţa locală de conturi individuale administrate de managerii de fonduri a ajuns la active de 188 milioane de lei la finalul lunii ianuarie.  Avansul a avut loc în contextul în care bursa de la Bucureşti a scăzut cu 10%  în ianuarie, iar dobânzile la depozite au coborât sub pragul de 2% pe an la lei.

Cel mai mare jucător de pe această piaţă este Certinvest, administrator independent, cu portofolii individuale în valoare de peste 79 milioane de lei. Faţă de începutul anului, activele portofoliilor Certinvest au crescut cu 7,6 mil. lei.

„O parte importantă a activelor atrase în prima lună a anului a provenit din partea unui ONG, care a decis să încerce administrarea personalizată pe care o oferim pentru a-şi eficientiza câştigurile de capital şi cash-flow-ul“, a spus Daniela Vasile, director general adjunct la Certinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO