Burse - Fonduri mutuale

Românii ţin 850 mil. lei în fonduri private de investiţii cu randamente şi de 40% în euro

Românii ţin 850 mil. lei în fonduri private de...

Autor: Roxana Pricop

28.09.2015, 07:00 1232

Fondurile închise de investiţii, destinate investitorilor cu apetit ridicat pentru risc, au ajuns la active nete de 853 milioane de lei la finalul lunii august, în creştere cu 12% faţă de începutul anului. Cele mai mari randamente urcă la 42% în euro în ultimele 12 luni.

Un număr de 26 de fon­duri închise de investiţii, denumite şi fon­duri private, sunt active pe piaţa locală, potrivit da­telor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri. Aces­tea se adre­sează in­vestitorilor cu disponibilităţi financiare peste medie, având în vedere că o unitate de fond (investiţia minimă) poate costa şi peste 9.300 de euro, şi cu apetit ridicat pentru risc pentru că acestor fonduri le sunt permise aproape orice fel de investiţii. Mai mult, fiind închise, investitorii nu pot intra şi nu se pot retrage din fond decât în anumite perioade dinainte stabilite (o dată pe an sau o dată pe semestru).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO