Burse - Fonduri mutuale

Romcab sau „Romcad“? Acţiunile au minus 53% în 2017, Vlădescu nu mai este preşedinte, iar Morgan Stanley a ieşit din acţionariat

Romcab sau „Romcad“? Acţiunile au minus 53% în...

Autor: Liviu Popescu

20.01.2017, 00:01 2146

Acţiunile producătorului de cabluri cu fibră optică Romcab (MCAB) au scăzut de la începutul anului cu 53% de la 8,4 lei la 3,92 lei, Morgan Stanley şi-a lichidat deţinerea de 4,8% la companie, Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor, s-a retras din funcţia de preşedinte, iar directorul general Zoltan Prosszer vrea 200 milioane de euro (1 mld. lei), de peste 20 de ori capitalizarea, de pe pieţele externe.

Săptămâna trecută el spunea pentru ZF că emisiunea de obligaţiuni se va face în Irlanda. ZF a încercat să contacteze compania săptămâna curentă, însă fără succes. Vlădescu, care s-a retras din funcţia de preşedinte din motive personale, spunea că Prosszer nu răspunde la telefon pentru că este plecat din ţară. Reprezentanţii companiei nu au răspuns la solicitarea ZF cu privire la clarificări în legătură cu situaţia companiei.

La preţul afişat ieri pe bursă, capitalizarea companiei este de 37 mil. lei, faţă de 79 mil. lei la începutul anului 2016. Compania este controlată în proporţie de 69% de Sadalbari, companie a lui Zoltan Prosszer. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO