Romcarbon a înregistrat o pierdere de 530.000 de lei în trimestrul doi

16 aug 2011 Ziarul Financiar

Producătorul de mase plastice Romcarbon Buzău (ROCE), controlat de investitori taiwanezi, a consemnat o pierdere de aproape 530.000 de lei în perioada aprilie - iunie, după ce în primele trei luni ale anului înregistrase un profit net de 3,4 mil. lei. Cu toate acestea, profitul din primele şase luni, de 2,8 mil. lei se află cu mult peste ţinta de profit pentru tot anul, de 1,2 mil. lei.

Afacerile companiei au scăzut în primul semestru cu 7,7%, la 53,1 mil. lei, în ton cu indicatorii bugetaţi pentru anul 2011.

Cheltuielile materiale ale Romcarbon s-au majorat cu aproape 12%, în ciuda reducerii afacerilor, o creştere de 9,8% fiind înregistrată şi la nivelul cheltuielilor salariale. Pe de altă parte compania a făcut economii de 11,1 mil. lei la cheltuielile cu mărfurile, care s-au înjumătăţit faţă de perioada similară a anului trecut, ca urmare a scăderii vânzărilor de mărfuri. Vânzările de produse realizate de Romcarbon au crescut cu 19%, la 39 mil. lei.

 

Cuvinte cheie:
Romcarbon
, ROCE
, rezultate financiare

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide