Burse - Fonduri mutuale

Romgaz a schimbat doi administratori de la începutul anului

Romgaz a schimbat doi administratori de la începutul anului

Autor: Radu Bostan

26.01.2015, 00:06 386
Producătorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) trebuie să găsească un înlocuitor pentru Sergiu Manea, al doilea administrator care demisionează din board-ul companiei în mai puţin de două săptămâni.
 
Manea, vicepreşedinte executiv respon­sabil de clienţi corporate mari şi pieţe financiare la BCR, a renunţat începând de vineri la funcţia de administrator al Romgaz pe care o deţinea de mai puţin de cinci luni. Sergiu Manea fusese ales în consiliul de administraţie al companiei pe 30 iulie, la propunerea acţionarului majoritar, Departa­mentul pentru Energie. Romgaz va organiza o nouă selecţie pentru postul rămas vacant conform prevederilor legale şi statutare, a informat compania.
 
Decizia bancherului, care fusese înaintată încă din 23 decembrie, reprezintă astfel a doua retragere din board-ul pro­ducătorului de gaze naturale de la începutul anului, după cea a lui David Klingensmith, care a renunţat la mandat pe 18 ianuarie. Un consultant independent cu o lungă carieră în cadrul Băncii Europene pentru Recons­trucţie şi Dezvoltare, Klingensmith a fost propus în consiliul de administraţie al Romgaz în 2013, de către Fondul Pro­prietatea (FP).
 
În urma demisiei, David Klingensmith a fost înlocuit, provizoriu, de Sorana Baciu, fost director de strategie la OMV Petrom (SNP), care în prezent conduce propriul business de consultanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO