Burse - Fonduri mutuale

Romgaz, al doilea cel mai valoros emitent de la BVB, i-a prelungit lui Emil Cindrea mandatul de director general cu încă două luni

Romgaz, al doilea cel mai valoros emitent de la BVB, i-a...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2018, 00:06 274

Boardul producătorului naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş a prelungit mandatul directorului general Corin Emil Cindrea pentru o perioadă de două luni, până la 14 iunie.

Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a consiliului de administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Corin Emil Cindrea a fost numit în calitate de director general prin hotărârea consiliului de administraţie al Romgaz din 14 decembrie 2017 pentru o perioadă iniţială de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni. Cindrea lucrează în Romgaz din 1999, unde a fost iniţial consilier juridic, iar ulterior şef serviciu licitaţii, director adjunct direcţia dezvoltare, director direcţia comericală, şef serviciu management pentru restrucutare şi privatizare, director direcţia management resurse umane, director general şi director general adjunct.

El a fost numit după ce fostul director general al Romgaz Virigl Metea a fost demis din funcţie pentru că nu a respectat anumite decizii în managerierea companiei.

Romgaz ocupă locul al doilea în topul celor mai valoroşi emitenţi locali de la BVB, după OMV Petrom, cu o capitalizare bursieră de 14,6 mld. lei, plus 22% faţă de decembrie 2017.

Acţiunile companiei au crescut de la începutul anului în contextul în care Romgaz a raportat un profit net istoric pe 2017, iar statul şi-a arătat intenţia de a cere 90% din acest rezultat.

Compania a propus un dividend atât din rezultatul net, cât şi din alte resurse, echivalentul unui randament de 13%, cel mai ridicat din rândul celor 13 emitenţi ai indicelui principal BET. Spre comparaţie, pe parcursul anului 2017 Romgaz a livrat investitorilor un randament de 48%, printre cele mai mari creşteri din indicele BET, ca urmare a distribuţiei suplimentare de dividende.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO