Burse - Fonduri mutuale

Romgaz convocă acţionarii pe 20 octombrie pentru a aproba plata dividendelor speciale cerute de stat. Randament de 6,25%

Romgaz convocă acţionarii pe 20 octombrie pentru a...

Autor: Liviu Popescu

18.09.2017, 00:00 1110

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale al României, cheamă acţionarii pe 20 octombrie pentru a aproba plata dividendelor speciale de aproape 750 mil. lei cerute de stat, adică un dividend unitar de 1,94 lei pe acţiune. La preţul de închidere de vineri de 31 lei pe o acţiune SNG rezultă un randament de 6,3%.

„Stabilirea datei de 29 noiembrie 2017 ca data plăţii, respectiv data calendaristică la care distribuirea veniturilor aferente deţinerii de valori mobiliare, constând în numerar sau valori mobiliare, devine certă”, menţionează Romgaz, companie cu 12 miliarde de lei capitalizare. Plata dividendelor suplimentare se va efectua în lei, acţionarii ce urmează a beneficia de aceste sume fiind cei înregistraţi în Registrul Acţionarilor, la 8 noiembrie, data de înregistrare.

„Stabilirea datei de 7 noiembrie 2017, ca ex date, care reprezintă data anterioară datei de înregistrare cu un ciclu de decontare minus o zi lucrătoare, de la care instrumentele financiare obiect al hotărârilor organelor societare se tranzacţionează fără drepturile care derivă din respectiva hotărâre.” Doar acţionarii care sunt înregistraţi ca acţionari ai Romgaz la data de 10 octombrie 2017 în Registrul Acţionarilor au dreptul de a participa şi vota în cadrul AGOA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO