Burse - Fonduri mutuale

Romgaz, la minime istorice înainte de rezultate

Romgaz, la minime istorice înainte de rezultate

Autor: Roxana Pricop

10.11.2015, 00:04 1372

Acţiunile Romgaz Mediaş (SNG) au scăzut ieri până la 28,95 lei/titlu, minim istoric, cu doar trei zile înainte de publicarea rezultatelor pe trimestrul al treilea.

Pe parcusul şedinţei de luni, scăderea titlurilor s-a mai tem­perat, iar Romgaz a revenit la o cotaţie de 29,15 lei/unitate, cu 0,17% sub referinţa de vineri. La această co­ta­ţie, titlurile SNG au un minus de 17% faţă de începutul anu­lui. Investitorii au încheiat luni tranzacţii în valoare de 3 mil. lei cu acţiunile SNG, peste rulajul mediu din ultima săp­tă­mână.

În şedinţa de luni a fost stabilit un nou minim, la aproape trei luni distanţă de cel atins pe 25 august când acţiunile Romgaz au coborât la 29,03 lei/titlu, din cauza panicii care a cuprins pieţele de acţiuni. Pe 13 noiembrie, Romgaz îşi va publica bilanţul pentru trimestrul al treilea.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz Mediaş

Pe 27 octrombrie, conducerea companiei a anunţat pe bursă că a trimis propunerea de rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2015 Ministerului Energiei, principalul acţionar cu 70% din capital.

Rectificarea de buget are loc în contextul în care con­sumul de gaze a scăzut mai mult decât a estimat iniţial compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO