Burse - Fonduri mutuale

Romgaz Mediaş şi-a bugetat profit de 1,3 mld. lei în 2017, mai mare cu 4%

Romgaz Mediaş şi-a bugetat profit de 1,3 mld. lei în...

Autor: Dan Grigore Ivan

03.04.2017, 00:06 755
Romgaz Mediaş (SNG), producătorul naţional de gaze naturale, şi-a bugetat un rezultat brut de 1,33 mi­liarde lei pentru anul acesta, o apreciere de 3,9% faţă de rezultatul obţinut în anul 2016, din care 50% vor merge spre plata dividendelor. Compania vrea investiţii de 1,1 mil. lei anul acesta, finanţări din surse proprii.
 
„Fundamentarea principalelor categorii de venituri în bugetul de venituri şi cheltuieli are la bază evoluţiile preconizate ale cererii şi preţului de livrare a gazelor naturale, programele de producţie gaze naturale, de înmagazinare gaze în depozitele subterane, programul de achiziţie şi livrare gaze naturale din import“, menţionează compania cu 11,75 mld. lei capitalizare.
 
Romgaz estimează venituri din exploatare de 3,98 miliarde lei, în creştere cu 0,2% faţă de 2016, iar dintre acestea, veniturile din gaze naturale vor reprezenta o pondere de 75%, în vreme ce energia electrică va contribui cu 8%. Cheltuielile companiei energetice sunt estimate la 2,66 miliarde lei, în scădere cu 2% faţă de anul trecut. Cheltuielile cu bunuri şi servicii însumează 484 mil. lei, mai mari cu 48% faţă de cele realizate anul trecut, evoluţie influenţată în principal de creşterea volumului programat al lucrărilor de natura imobilizărilor corporale executate în regie proprie. „Anul 2016 este un an în care s-au derulat evenimente atipice activităţii companiei, în sensul reducerii cererii de gaze cu efect în oprirea unor staţii de comprimare şi închiderea unor structuri de gaze“, mai spune compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO