Romgaz Mediaş şi-a propus investiţii de 1,1 miliarde lei în 2014. Unde vor merge banii?

1 mai 2014 Autor: Adrian Cojocar

Virgil Metea, directorul general al Romgaz

N-am demarat niciun proiect în ceea ce priveşte gazele de şist, dar nu ne ferim de acest lucru. Vom lua o decizie în acest sens la un moment dat în funcţie de cum vor evolua lucrurile pe piaţă.

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG) şi-a programat pentru acest an investiţii de peste 1,1 miliarde de lei, sumă cu 30% mai mare decât cea de anul trecut, ca urmare a accelerării lucrărilor de explo­rare geo­logică pentru desco­perirea de noi zăcăminte de gaze.

Pentru 2014 este prevăzut un volum de investiţii de circa 650 mil. lei destinat descoperirilor de noi zăcăminte, cifră mai mare cu peste 50% faţă de anul precedent.

WikiZF: Profilul companiei Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A.

„Vor fi sonde din ce în ce mai dificile pentru că se va merge la adân­cime mai mare, lucru care necesită cheltuieli mai mari, dar vor fi şi ză­căminte cu rezerve pe măsură. Anul acesta ne-am propus să realizăm pros­pectări 3D pe o suprafaţă de 1.600 km pătraţi. În acelaşi timp suntem interesaţi să concesionăm noi perimetre atunci când ANRE va scoate la licitaţie pe­rimetre“, spun reprezentanţii Romgaz.

Nivelul investiţiilor pentru desco­perirea de zăcăminte este prognozat să urce în anii următori la peste 800 mil. lei în 2015 şi 1,1 miliarde de lei în anul 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.05.2014

 

Cuvinte cheie:
romgaz
, investitii
, miliarde
, medias
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide