Burse - Fonduri mutuale

Romgaz promite investitorilor dividende de peste un miliard de lei

Romgaz promite investitorilor dividende de peste un...

Autor: Roxana Pricop

16.02.2016, 00:08 2272

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător intern de gaze naturale, a încheiat anul 2015 cu un profit net de 1,18 miliarde de lei, în scădere cu 16% faţă de rezultatul raportat anul precedent, care a fost maxim istoric. Compania îşi va suplimenta câştigul net de repartizat acţionarilor, astfel încât randamentul dividendelor urcă la 12%, cel mai mare de la bursă.

Anunţul rezultatelor fi­nan­­ciare pe 2015 alături de decizia companiei de a menţine la peste un mi­liard de lei divden­dele pe care le va distribui în acest an ac­ţionarilor au fost primite favorabil de piaţă. Acţiunile Romgaz s-au apreciat ieri cu 3,2% până la o cotaţie de 24,1 lei/uni­tate, raportând cel mai mare avans din ultimele trei săptămâni. In­di­cele BET, principala referinţă a bur­sei, s-a apreciat cu 1,5%, pe rulaje scăzute.

„Rezultatele au venit în linie cu aşteptările noastre. Noi ne-am aşteptat la un profit net de 1,193 miliarde de lei şi compania a raportat 1,184 mld. lei. Preţul ţintă pentru acţiunile SNG este în jur de 28-29 lei/acţiune, însă vom emite în curând un update. De menţionat dividendul de 2,8 lei/ acţiune şi randamentul dividendului de 12% dacă luăm ultimul preţ de închidere, respectiv cel din şedinţa de vineri”, a spus Dana Mândru, analist la casa de brokeraj Swiss Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO