Burse - Fonduri mutuale

Romgaz, una dintre cele mai mari companii din România, mizează pe un profit net de 1,3 mld. lei în 2016

Romgaz, una dintre cele mai mari companii din România,...

Autor: Roxana Pricop

03.03.2016, 00:07 1952

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător local de gaze naturale, şi-a bugetat pentru acest an un profit net mai mare cu 12%, până la 1,3 miliarde de lei, mizând pe o reducere a costurilor cu provizioanele. Investiţiile ar urma să urce la 1,2 mld. lei iar dividendele să rămână constante la peste 1 mld. lei.

Pentru acest an, Romgaz se aşteaptă la menţinerea producţiei de gaze naturale la un nivel apropiat de cel din 2015, respectiv de 5,56 miliarde de metri cubi. Consumul clienţilor industriali ar urma să îşi continue tendinţa descendentă însă cel al populaţiei va creşte chiar şi în contextul majorării de preţ cu 10% începând din 1 iulie.

„Perspectivele pentru Romgaz sunt bune. Aspecte precum reducerea veniturilor din cauza scăderii preţului la gaze şi a scăderii investiţiilor, pe care le întâlnim la companiile străine de petrol şi gaze, nu se regăsesc la Romgaz. Preţul nostru ţintă pentru acţiunea Romgaz este de 32,8 lei înainte de dividend“, a spus Dana Mândru, analist la firma de brokeraj Swiss Capital.

În prezent, acţiunile SNG se tranzacţionează la o cotaţie de 27 lei/unitate, după ce au avansat cu 12% în ultima lună. Faţă de începutul anului, acţiunile SNG au un minus de 2% în principal din cauza corecţiilor agresive care au afectat întreaga piaţă de acţiuni în luna ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO