Burse - Fonduri mutuale

Romgaz vrea să dea dividende mai mici: Ar putea apărea nevoi suplimentare de investiţii

Romgaz vrea să dea dividende mai mici: Ar putea apărea...

Autor: Roxana Petrescu

30.05.2016, 00:06 1296
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale local, şi-a bugetat pentru anul acesta venituri totale în scădere cu aproape 16%, compania estimând vân­zări mai slabe, dar mizează pentru pe­rioada 2017-2018 pe o redresare a înca­sărilor.
 
Astfel, compania şi-a bugetat pentru anul acesta venituri totale de 3,8 mld. lei faţă de cele 4,5 mld. lei înregistrate anul trecut, dar crede că în 2017 va putea genera încasări de 4,27 mld. lei. Scăderea veniturilor ar urma să fie acompaniată anul acesta de o scădere similară, de circa 16%, a profitului brut până la 1,2 mld. lei.
 
Estimările negative de business pentru anul acesta vin în contextul în care cererea de gaze naturale s-a confruntat cu o contracţie majoră în ultimii ani, principalul factor fiind prăbuşirea industriei chimice. De exemplu, dacă în 2007 Romgaz reuşea să vândă 6,3 miliarde de metri cubi de gaze, atât producţie internă, cât şi importuri, anul trecut compania a mai vândut 5 miliarde de metri cubi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO