Burse - Fonduri mutuale

Romgaz zăpăceşte investitorii: a raportat profit de 411 mil. lei pe RAS şi de 797 mil. lei pe IFRS

Romgaz zăpăceşte investitorii: a raportat profit de...

Autor: Adrian Cojocar

15.11.2013, 00:08 43

Romgaz a raportat ieri primele rezultate financiare după listarea la bursă, reuşind să bulverseze total investitorii. În acelaşi fişier, compania şi-a raportat şi rezultatele conform RAS, care arătau un profit de 411 mil. lei, de două ori mai mic decât la nouă luni în 2012, şi rezultatele conform IFRS, unde profitul era de 797 mil. lei, în scădere cu doar 18,5%. Analiştii spun însă că doar situaţiile IFRS sunt relevante pentru investitori.

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, a raportat în trimestrul al treilea un profit net de 174,5 mil. lei (39,3 mil. euro) conform standardelor internaţionale de contabilitate (IFRS), cu 3,2% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. După primele nouă luni profitul companiei a coborât cu 18,5%, la 796,9 mil. lei (aproape 180 mil. euro).

Rezultatele conform standardelor româneşti de contabilitate (RAS) arată un profit de numai 411 mil. lei la Romgaz după primele nouă luni, respectiv o diferenţă de 386 mil. lei (87 mil. euro) faţă de datele IFRS.

Relevante pentru investitori sunt însă rezultatele conform IFRS, pentru că Romgaz va distribui dividende către acţionari pe baza acestui tip de raportare, spun analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO