Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol cere CNVM despăgubiri de 50 milioane dolari pentru blocarea delistării

Rompetrol cere CNVM despăgubiri de 50 milioane dolari pentru blocarea delistării
06.08.2010, 14:33 40

The Rompetrol Group (TRG) solicită CNVM despăgubiri de 50milioane de dolari pentru prejudiciul cauzat de blocarea delistăriiRompetrol Rafinare (RRC) şi cere în continuare retragerea companieide la bursă, informează Mediafax Business.

Grupul a depus, joi, o plângere la Comisia Naţională a ValorilorMobiliare (CNVM) prin care acuză "abuzuri repetate alereprezentanţilor autorităţii şi depăşirea flagrantă a atribuţiilorconferite de lege", de la obligarea TRG la derularea unei oferte depreluare şi până la ordonanţa de suspendare a delistării RompetrolRafinare.

TRG menţionează, într-un comunicat emis vineri, că va utilizatoate căile legale pentru respectarea statului deacţionar/investitor în România şi îşi va apăra drepturilerecunoscute de legile din România şi din Uniunea Europeană. Grupulspune că prioritatea demersurilor în justitiţe va fi recunoaştereaabuzurile repetate asupra Rompetrol.

"În acord cu prevederile legii 297/2004 şi a articolului 74 dinregulamentul CNVM 1/2006, Grupul a solicitat emiterea în regim deurgenţă a unui decizii referitoare la anunţul de retragere aacţionarilor Rompetrol Rafinare, depus de TRG în data de 13 mai pefondul finalizării ofertei publice de preluare. În urma ofertei,participaţia Grupului s-a majorat de la 75,99% la 98,63% dinacţiunile Rompetrol Rafinare", se spune în comunicat.
Totodată, TRG consideră că ordonanţa prin care a fost blocatădelistarea a fost emisă de CNVM cu "încălcarea flagrantă" adispoziţiilor legii pieţei de capital şi a statutului CNVM. Citiţimai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO