Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare a investit 11 mil. dolari în reducerea emisiilor

Rompetrol Rafinare a investit 11 mil. dolari în...

Autor: Emil Popescu

24.06.2015, 00:03 131
Rompetrol Rafinare (simbol bur­sier RRC), controlată de grupul kazah KazMunaiGas, a finalizat o investiţie de 11 milioane dolari la rafinăria Petro­midia, pentru reducerea conţinutului de pulberi emise în atmosferă.

Proiectul a vizat punerea în func­ţiune a primei instalaţii de separare a particulelor din România, construcţie care poate asigura un nivel al con­ţi­nutului de pulberi emise în atmosferă de instalaţia de cracare catalitică de până la patru ori mai mic faţă de limita prevăzută de legislaţia europeană de me­diu, arată compania, într-un co­municat.

„Investiţiile în proiectele tehno­logice şi de mediu de peste 600 milioane USD realizate din 2008 până în prezent pe platforma Petromidia se înscriu în strategia KMG International de aliniere a tuturor activităţilor derulate la cele mai ridicate standarde europene de calitate, siguranţă şi mediu. Creşterea gradului de eficienţă şi de siguranţă a instalaţiilor rafinăriei, atât pentru angajaţi, cât şi pentru comunitatea în apropierea căreia ne desfăşurăm acti­vitatea, reprezintă o preocupare constantă pentru noi, iar prin creşterea capacităţii de prelucrare a rafinariei la

5 milioane de tone şi utilizarea acesteia la capacitate maximă am reuşit să ne reducem semnificativ amprenta impac­tului activităţilor asupra mediului înconjurător“, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO