Rompetrol Rafinare se aşteaptă în 2017 la afaceri mai mari cu 14%, dar la un profit net de trei ori mai mic

21 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), companie care deţine 40% din ca­pa­ci­tatea de rafinare operaţională a României şi este listată pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, şi-a bugetat pentru anul 2017 o cifră de afaceri brută de 3,3 miliarde de do­lari (echivalentul a 14 mld. lei la cursul actual), în urcare cu 14% faţă de afacerile realizate în 2016, pe fondul creşterii cotaţiilor interna­ţionale la produsele petroliere.

Pe de altă parte, profitul net pentru 2017 ar urma să scadă de de trei ori, la 13,5 milioane de dolari (57 milioane de lei), faţă de cel realizat anul trecut.

„Realizarea unei cifre de afaceri brute de 3,2 miliarde de dolari în anul 2017 din care la intern 2,1 miliarde de dolari (67%), export 1,06 mld. dolari (33%), în condiţiile livrării unor cantităţi de produse de 5,3 milioane de tone“, men­ţionează Rompetrol Rafinare, com­panie cu 2,5 miliarde de lei capitalizare, dar un free float scăzut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com

Cuvinte cheie:
rompetrol
, rafinare
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide