Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services oferă acţionarilor dividende de 5,5 mil. lei

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ioana Tudor

25.03.2015, 00:01 727

Administratorii companiei Rompetrol Well Services (PTR), controlată de grupul kazah KazMunaiGaz, propun distribuirea unui dividend brut de 0,02 lei pe titlu din profitul de anul trecut, acţionarii urmând să încaseze 5,5 milioane de lei.

Raportat la referinţa din şedinţa de luni, randamentul dividendului propus de companie este de 5,4%. Acesta ar fi al şaptelea an consecutiv când compania împarte câştigul net cu acţionarii. Societatea a raportat pentru anul trecut profit net de 13,9 milioane de lei, de aproape două ori mai mic faţă de câştigul din 2013.

Rompetrol Well Services este divizia de servicii la sondă a grupului KMG International, fostul Rompetrol, controlat de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan. KMG International controlează peste 73% din acţiunile PTR, iar fondul KJK Fund II Sicav-SIF deţine 10,6% din capitalul social.

KMG International va încasa din dividende aproximativ 4 milioane de lei. Acţiunile Rompetrol Well Services au închis şedinţa bursieră de ieri în urcare cu aproape 4%, la preţul de 0,3839 lei/unitate, iar compania are o capitalizare bursieră de 106,7 mil. lei. Anul acesta titlurile PTR au scăzut cu 23%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO