Burse - Fonduri mutuale

Rusii cumpara Laminorul Braila cu 9 milioane de euro

22.04.2010, 23:06 183

Rusii de la Mechel au anuntat ca au preluat controlul asupracombinatului metalurgic Laminorul Braila (LMRU), prin achizitiaactionarului majoritar al acestuia, Donau Commodities, intr-otranzactie de circa 9,4 mil. euro. Austriecii de la DonauCommodities detineau anterior 90,9% din capitalul LaminorulBraila.

Acesta este cel de-al patrulea combinat metalurgic detinut deMechel in Romania, pe langa cele de la Targoviste, Campia Turzii side la Buzau, Ductil Steel, cel din urma fiind achizitionat de rusila inceputul anului 2008 intr-o tranzactie de 142 mil. euro."Achizitia Laminorul Braila este un nou pas in aplicarea strategieide dezvoltare a Mechel, care are ca obiectiv principal majorareaponderei produselor cu marje ridicate in portofoliul grupului", adeclarat Victor Dislevic, directorul general al diviziei de otel aMechel in Europa de Est. Combinatul de la Braila, la care lucreaza570 de angajati, detine doua instalatii de laminare cu o capacitatetotala de peste 380.000 de tone pe an, care permit producerea deprofile metalice destinate industriei navale, constructiilor siindustriei.

In 2009, afacerile Laminorul Braila s-au restrans de aproapecinci ori pe fondul crizei, ajungand la 33,9 mil. lei (8,3 mil.euro), iar pierderile companiei s-au dublat, la 39,1 mil. lei (9,6mil. euro). Actiunile Laminorul Braila au fost ultima datatranzactionate la un pret de 0,34 lei/actiune, care evalueazacompania la 16,4 mil. lei (4 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO