Burse - Fonduri mutuale

SAI Broker mută administrarea unui fond mutual la SAI Muntenia Invest

SAI Broker mută administrarea unui fond mutual la SAI...

Autor: Roxana Pricop

14.12.2014, 16:56 345

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat înlocuirea societăţii de administrare a investiţii SAI Broker, în calitate de administrator al fondului deschis de investiţii Plus Invest, cu SAI Muntenia Invest. Fondul Plus Invest are active de circa un milion de lei.

SAI Broker este controlată de firma de brokeraj SSIF Broker Cluj (BRK) listată la bursă. Firma de brokeraj are o valoare de piaţă de 38,1 milioane de lei. SIF Muntenia, care dispune de active de circa un miliarde de lei administrate de SAI Muntenia Invest, controlează 18,32% din acţiunile BRK. Firma de administrare SAI Broker mai are în portofoliu un fond închis de investiţii Bet-FI Index Invest cu active de 11,4 milioane de lei, şi un fond mutual FDI Fix Invest cu active de 2,1 milioane de lei.

SAI Broker a fost lansată în 2013, fiind primul administrator independent lansat după o pauză de trei ani pe o piaţă a fondurilor de investiţii unde diviziile de administrare ale băncilor sunt cele care fac regulile jocului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO