Codul de guvernanţă corporativă, publicat de BVB

Salariile şefilor FP, BRD, Petrom şi BVB vor fi publice

25 iun 2014 Autor: Roxana Pricop

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va publica în septembrie noul Cod de guvernanţă corporativă care va stabili standarde unitare pentru publicarea salariilor pe care le încasează managerii companiilor listate.

În prezent, puţine companii listate la BVB sunt transparente şi informează investitorii cu privire la salariile şi bonusurile pe care le încasează directorii acestora, deşi pe bursele externe o astfel de practică este o obişnuinţă. Nici salariul directorului general al BVB nu este public, aşa cum nu sunt nici salariile managerilor de la Petrom sau Fondul Pro­prie­tatea. Pe bursa de la Viena, şeful grupului OMV, acţionarul majoritar al Petrom, îşi publică salariile şi bonusurile încasate. Gerhard Roiss, CEO OMV, a încasat anul trecut 1,65 mil. euro cash, plus bonsuri sub formă de acţiuni.

„Publicarea salariilor managementului companiilor listate trebuie să fie o practică agreată de toate entităţile, nu făcută voluntar doar de unu sau doi emitenţi. Trebuie să existe standarde de transparenţă a salariilor care să fie respectate de toate companiile“, a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- bilanţul lui Ludwik Sobolewski după un an la conducerea bursei de la Bucureşti

- cum explică şeful bursei mandatul la Poşta Română

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.06.2014

 

Cuvinte cheie:
Salarii
, bursa
, cod de guvernanta corporativă
, sefi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide