Burse - Fonduri mutuale

Şanse mari pentru prima listare la bursă din IT: Arobs Transilvania

Voicu Oprean

Voicu Oprean

Autor: Roxana Pricop

16.09.2014, 00:07 1851

Furnizorul de soluţii software Arobs Transilvania din Cluj, cu afaceri de 45 mil. lei şi 350 de angajaţi, controlat de Voicu Oprean, ia în calcul „serios“ listarea la bursa de la Bucureşti, drept soluţie de finanţare pentru achiziţia unor ju­cători locali şi regionali.

Compania Arobs Transilvania are şanse mari să fie prima IPO (ofertă publică iniţială de acţiuni) din sectorul IT&C de la bursa din Bucureşti. Producţia de soluţii software alături de restul activităţilor de IT au cunoscut o creştere accelerată în ultimii ani, însă domeniul nu este deloc reprezentat pe bursa de la Bucureşti, făcând astfel imposibil accesul investitorilor locali precum fondurile de pensii private, fondurile mutuale şi investitorii de retail la un domeniu extrem de fierbinte.

„Vrem să ne listăm pentru a atrage finanţare cu care să achiziţionăm competitori. Am identificat deja câteva ţinte de achiziţii. Cred că bursa poate fi un instrument pentru a ne pune în aplicare strategia de extindere“, a spus Oprean.

El a fondat compania în anul 1998, cu banii pe care i-a economisit după câteva luni de muncă la o firmă de profil din Statele Unite.

În ultimii cinci ani, compania a înregistrat creşteri anuale ale cifrei de afaceri de 15-20%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spune Voicu Oprean despre listarea la BVB şi paşii făcuţi până în prezent

- produsele Arobs, portofoliul de clienţi, pieţele externe 

- parteneriatul dintre BVB, ANIS şi GEA Strategy&Consulting  pentru atragerea unor firme de IT pe bursă 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO