Burse - Fonduri mutuale

Santierul lui Bosanceanu, minus 40% la afaceri

25.01.2010, 23:03 55

Santierul Naval Constanta (SNC), doilea jucator de pe piataconstructiilor navale, controlat de omul de afaceri GheorgheBosanceanu, previzioneaza pentru 2010 un declin de circa 40% alafacerilor, an care se preconizeaza ca fiind cea mai grea perioadape care a traversat-o industria in istoria recenta.

In 2009, compania a incheiat cu o cifra de afaceri in scadere cu15,6% in euro, la 180 mil. de dolari (129,5 mil. euro), potrivitestimarilor preliminare. "Inca nu ne-am definitivat bugetul, dareste clar ca cifra de afaceri de anul acesta va fi undeva la 60%din nivelul de anul precedent, care s-a ridicat la circa 180 mil.de dolari. Ne-am bugetat semnarea unei comenzi sau doua in a douajumatate a acestui an pentru care sa se inceapa fabricatia intrimestrul patru din 2010", a spus Radu Rusen, directorul generalal santierului. El a precizat ca santierul a inregistrat anultrecut un rezultat financiar in zona zero, cu o marja de eroare de1% din cifra de afaceri.

Compania se va axa in acest an spre celelalte activitati dinzona de shipping, respectiv reparatii de nave si conversii de nave,unde se incearca mentinerea unei competitivitati prin nivelultarifar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO